Їжа просто з повітря: стартап створив вершкове масло з CO₂, водню і кисню — не гірше за звичайне

Американський стартап Savor виготовляє масло з вуглецю, кисню та водню, яке за молекулярною структурою ідентичне традиційному вершковому.
Технологія передбачає захоплення вуглецю з кисню та поєднання у процесі термохімічних реакцій з воднем та киснем. Жири, які при цьому утворюються, молекулярно ідентичні тим, що містяться у традиційному вершковому маслі. Пекарні, які встигли спробувати новий продукт, переконують, що на смак це те саме вершкове масло.
За інформацією ABC7, принаймні одна пекарня з Каліфорнії вже використовує це масло для виготовлення власного хліба та круасанів. За словами власника пекарні Starter Bakery у Берклі Браяна Вуда, текстура незвичайного масла виявилась придатною для випічки, а виготовлені продукти набули широкої популярності.
Стартап Savor фінансується мільярдером та підприємцем Біллом Гейтсом. Компанія і підприємець спільно працювали над створенням морозива, сиру та молока без використання молока.
Джерело: ZMEScience